Hoe gaat het verder?

De selectie

  • Je ontvangt een online e-assessment dat bestaat uit vier onderdelen: een assessment game, een persoonlijkheidstest een vragenlijst en je motivatie. Je hebt een week om dit assessment af te ronden.
  • Past jouw profiel? Dan ontvang je een uitnodiging voor de selectiedag. Tijdens deze dag nemen we een diepte interview af, doe je een rollenspel en een groepsopdracht met medekandidaten. Op deze dag is jouw aanwezigheid noodzakelijk. Het e-assessment en de selectiedag worden in opdracht van het ministerie uitgevoerd door Leeuwendaal.
  • De conclusie van de selectiedag krijg je eerst zelf. Je voegt daar je eigen reflectie aan toe en geeft toestemming om de uitslag met ons te delen. Dit is een voorwaarde om aan de definitieve selectie deel te nemen.
  • Ben je geselecteerd? Dan nodigen we je uit voor de ‘Welkomstdag’. Op deze dag gaan we (off-line) in gesprek om te kijken of we een wederzijdse klik hebben, geven we een toelichting op onze arbeidsvoorwaarden en maak je je definitieve keuze. Wij gaan vervolgens aan de slag met het opstellen van een overeenkomst, zodat jij je traineecontract gauw daarna ontvangt.
  • Uiterlijk 7 juli ontvang jij je traineecontract.
  • De eerste maandag van september start je je carrière binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid met een knallende introductie. We kijken er naar uit om samen met jou dit avontuur te starten!

Let op: voor een functie binnen het Ministerie van Justitie en Veiligheid is een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) noodzakelijk. Voor sommige opleidingsplekken krijg je daarnaast een betrouwbaarheidsonderzoek, ook wel screening genoemd. Dit is bijvoorbeeld het geval als je bij de Politie aan het werk gaat.

Het is niet meer mogelijk om je aan te melden voor de lichting die start per september 2024. Zodra we beginnen met het volgende werving -en selectieproces, vind je hier de planning met belangrijke data.

De planning voor 2024 ziet er als volgt uit: