Vakmanschap

Het Traineeship Gegevensmanagement duurt drie jaar. Jaarlijks start een nieuwe lichting van 20 tot 25 trainees. De eerste lichting trainees gaat per september 2024 van start.

Jouw eerste werkplek en het weekschema

Na een gezamenlijke introductie ga je aan de slag bij een van de uitvoeringsorganisaties zoals de Politie, de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI), het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) of een van de vele andere JenV organisaties. Dit is je opleidingsplek. Elke week is er een terugkomdag. Op deze dag krijg je training over de overheid, het vakgebied gegevensmanagement en persoonlijke vaardigheden. Gemiddeld anderhalve dag in de week werk je met andere trainees aan een concrete opdracht. De overige tijd werk je direct met de JenV organisatie aan gegevensmanagement in de praktijk.

Leer JENV kennen

Op een aantal terugkomdagen worden we ontvangen door een van de JenV organisaties. Bij de DJI bezoeken we een gevangenis, het NFI laat je zien hoe forensische opsporing in de praktijk werkt. En de politie geeft je een kijkje in de keuken van het dagelijkse politiewerk.

Jouw tweede werkplek

Na een jaar wissel je van opleidingsplek om ook een andere JenV organisatie te leren kennen. Het weekschema blijft gelijk, maar met extra focus op toepassing in de praktijk. Samen met andere trainees zorg je voor praktische oplossingen. Aan het einde van dit jaar solliciteer je op de plek waar je wilt werken.

Jouw derde werkplek: verdiepen

In het derde jaar verdiep je je verder in het vakgebied en specialiseer je je richting een functie als Beleidsmedewerker, Data Steward, Gegevensarchitect of -modelleur. De nadruk ligt nu op je werkplek. Je neemt zelf casuïstiek mee naar het traineeship.

Vervolg

Je bent onderdeel van de data-community; de expertgroep binnen JenV. Samen borgen jullie verdere ontwikkeling en zijn jullie een klankbord voor de organisatie en elkaar.