Interessant voor mij?

Heb jij een afgeronde masteropleiding op WO niveau? En/of heb jij na je HBO je WO-Master gehaald?

Dan is dit dé kans om een driejarige opleiding te krijgen bij het Ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV), in het nieuwe vakgebied gegevensmanagement.

Gegevensmanagement gaat meer over organiseren en samenwerken dan over gegevens. Daarom zoeken we trainees die mensen kunnen verbinden. Voorlopers die hun collega's helpen met bewustwording en hen ondersteunen met het maken van de juiste keuzes bij het gebruik van gegevens. Je denkt analytisch en kiest bewust voor een carrière bij JenV vanwege de maatschappelijke context. Je hebt de ambitie om op te treden als voortrekker. In jouw studie heb je kennis en ervaring opgedaan met het verwerken van data.

Wat neem je mee

  • Het oplossen van maatschappelijke vraagstukken lijkt je leuk.
  • Het motiveert je als je een bijdrage kunt leveren aan een veilig Nederland en een moderne en transparante overheid.
  • Je hebt een afgeronde masteropleiding op WO niveau. Als afronding van je universitaire opleiding of als doorstromer van HBO-bachelor naar WO-master. Voor 2025 geldt: Je afstuderen was na 1 juni 2023 (Ben je bijna klaar, dan moet je aantonen dat je uiterlijk op 1 december 2025 klaar bent met jouw studie.).
  • Je hebt affiniteit met het vakgebied gegevensmanagement. Niet zozeer vanuit technische perspectief, maar meer vanuit het besef van wat kwalitatief goede data voor een organisatie kan betekenen.
  • Je denkt in concepten en structuren, werkt graag in teamverband en het ligt in je karakter om initiatief te nemen en leiderschap te tonen.

Opleiding

Je motivatie, affiniteit met data en de genoemde karaktereigenschappen vinden wij belangrijker dan je opleiding. Bij studierichtingen kun je denken aan: bedrijfseconomie, bedrijfsinformatiekunde, technische bestuurskunde, business analytics, bedrijfskunde gecombineerd met IT, juridisch, legal management & technology, criminologie, politicologie, econometrie, geschiedenis, business administratie, informatiekunde, philosophy politics and economics, (business) information of ICT management/technology, BIM/IM/BIT.

Staat je opleiding er niet bij, maar herken je je wel in de beschreven achtergrond? Twijfel dan niet en meld je aan!